De Nationale Jamboree is een groot scoutingevenement dat drie keer eerder is georganiseerd. In 2000, 2004 en 2008 zijn duizenden scouts bij elkaar gekomen om een groots kamp te houden. De editie in 2012 ging helaas niet door, waarna het kamp een tijdje niet werd georganiseerd.

In 2018 is er begonnen met het maken van plannen om weer een nieuwe editie te organiseren, nadat er uit onderzoek naar voren kwam dat er een grote behoefte is aan een groot kamp voor de doelgroep Scouts en Explorers. Begin 2019 is het organisatieteam gevormd dat de komende anderhalf jaar keihard aan de slag gaat om de Nationale Jamboree 2020 tot een groot succes te maken.

 

De Nationale Jamboree 2020

De Nationale Jamboree 2020 is een zomerkamp-vervangend evenement dat negen dagen duurt. Het kamp is voornamelijk voor Scouts, Explorers en hun (bege)leiding uit Nederland en andere landen en vindt plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde. De data voor de Nationale Jamboree 2020 zijn vastgesteld op zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus 2020. Deze data zijn gekozen zodat zoveel mogelijk Scouts en hun leiding mee kunnen doen. De inschrijving is alleen voor ploegen of afdelingen. Deelnemers kunnen zich dus niet individueel inschrijven.

 

Het verblijf op de Nationale Jamboree 2020

Wie wel eens een jamboree, of ander groot kamp, heeft meegemaakt kent het vast: de subkampen. Voor elke groep wordt een stuk terrein gereserveerd op één van de subkampen. Elk subkamp is een eigen 'buurt' op het kampterrein van de Nationale Jamboree. Compleet met faciliteiten, een subkampstdaf en natuurlijk ontzettend gezellige buren. 

Op het voor jouw groep gereserveerde stuk terrein kan jouw groep tenten neerzetten. Deze tenten neem je zelf mee naar het kampterrein. Er is alleen ruimte voor tenten. Het is niet mogelijk om met andere vormen van slaapvertrekken, zoals caravans of campers, op de Nationale Jamboree te verblijven.

Op jouw kampterrein gebeurt er van alles. Er wordt natuurlijk geslapen, maar er wordt bijvoorbeeld ook gekookt. Koken doe je namelijk zelf met jouw groep. Het eten wordt natuurlijk geleverd door de organisatie van de Nationale Jamboree.

 

De activiteiten op de Nationale Jamboree 2020

De Nationale Jamboree is niet alleen vanwege het grote deelnemersaantal een fantastisch kamp. De activiteiten waaraan de deelnemende groepen kunnen meedoen maken het kamp een onvergetelijke ervaring. Wat deze activiteiten precies zijn vertellen we je op een later moment. Ga er wel van uit dat de activiteiten groots worden opgezet. Er zijn activiteiten die je samen doet met je hele subkamp, met andere groepen en ook individueel. Zo leer je jouw eigen vrienden, maar ook compleet onbekenden beter kennen!

 

Overige details

Het organisatieteam van de Nationale Jamboree 2020 is in januari 2019 begonnen met de voorbereidingen voor het kamp. Veel details moeten nog uitgewerkt worden: van de parkeerplaatsen tot aan het menu. We houden je natuurlijk up-to-date zodra er meer details bekend zijn. Hou daarvoor deze website in de gaten.

 

Deelnemers

De deelnemers van de Nationale Jamboree komen uit 11 verschillende landen. Vanuit Denemarken, Ghana, Zweden, Noord-Ierland, Israel, Engeland, Congo, Zwitserland, Ierland, Tunesië en natuurlijk Nederland komen scouts in de zomer van 2020 naar Zeewolde! In onderstaande kaartje zie je waar alle Nederlandse groepen vandaan komen:

Facebook