Op deze pagina vindt je veel vragen en antwoorden over de Nationale Jamboree 2020. Deze pagina wordt steeds aangevuld wanneer er meer details bekend worden over de Nationale Jamboree 2020. Heb je vragen die niet op deze pagina of ergens anders op deze website worden beantwoord? Kijk dan eens onder het kopje contact om je vraag aan ons te stellen.

Algemene vragen over de Nationale Jamboree 2020

Wanneer is de Nationale Jamboree 2020?

De Nationale Jamboree 2020 vindt plaats van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus 2020. 9 dagen lang scoutingplezier!

Waarom is er voor deze data gekozen?

Zodat scouts uit alle vakantieregio’s kunnen mee kunnen doen aan de Nationale Jamboree 2020. Daarnaast wordt het evenement opgebouwd en gedragen door vrijwilligers die zelf ook op zomerkamp gaan. Om die reden zijn bijna alle grote evenementen van Scouting Nederland in deze periode.

Waar is de Nationale Jamboree 2020?

De Nationale Jamboree 2020 vindt plaats op het Scoutinglandgoed Zeewolde.

Voor wie is de Nationale Jamboree 2020?

Voor Scouts, Explorers en hun (bege)leiding uit Nederland en andere landen.

Kan ik mij individueel inschrijven voor de Nationale Jamboree 2020?

Nee, je schrijft je per groep in.

Wat zijn de kosten van de Nationale Jamboree 2020?

De kosten zijn bijna definitief en zullen vergelijkbaar zijn met andere grote scoutingevenementen zoals NawaKa.

Vragen over het verblijf op de Nationale Jamboree 2020

Waar mogen we onze tenten neerzetten?

Het kampterrein van de Nationale Jamboree wordt opgedeeld in zogenaamde subkampen. evOp één van deze subkampen wordt een stuk terrein gereserveerd voor jouw groep. Bij aankomst wordt je door de subkampstaf begeleid naar het juiste subkamp. Er is alleen ruimte voor tenten. Het is niet mogelijk om met andere vormen van slaapvertrekken, zoals caravans of campers, op de Nationale Jamboree te verblijven.

Wat voor tenten mogen we meenemen?

Tijdens het evenement krijg je als groep ongeveer 11 m2 per deelnemer toegewezen. Hierbinnen is het voor groepen toegestaan om zelf meegebrachte tenten, in alle vormen en maten, op te zetten. Deze tenten moeten volgens de wet voldoen aan de algemeen geldende veiligheidsnormen. Het kan zijn dat de veiligheidsdiensten van de Nationale Jamboree hierop controleert en de tent afkeurt. Check daarom vooraf de laatste wetgeving om teleurstellingen te voorkomen

Moeten we zelf ons eten koken?

Ja, het is de bedoeling dat jullie zelf de maaltijden bereiden voor je eigen groep. Wij zorgen ervoor dat je per groep krijgt wat je daarvoor nodig hebt. De Nationale Jamboree zorgt voor alle maaltijden en tussendoortjes die nodig zijn tijdens het evenement. Als er op het evenemententerrein door externe partijen bereid eten verkocht wordt (bijvoorbeeld een snackkar) zal dit zelf betaald moeten worden.

Is er EHBO aanwezig op de Nationale Jamboree 2020?

Ja, er is voldoende EHBO aanwezig voor de meest voorkomende hulpverlening.