Op deze pagina vindt je veel vragen en antwoorden over de Nationale Jamboree 2020. Deze pagina wordt steeds aangevuld wanneer er meer details bekend worden over de Nationale Jamboree 2020. Heb je vragen die niet op deze pagina of ergens anders op deze website worden beantwoord? Kijk dan eens onder het kopje contact om je vraag aan ons te stellen.

Algemene vragen over de Nationale Jamboree 2020

Wanneer is de Nationale Jamboree 2020?

De Nationale Jamboree 2020 vindt plaats van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus 2020. 9 dagen lang scoutingplezier!

Voor welpen duurt het kamp van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus. 7 dagen dus.

Wat kost de Nationale Jamboree 2020?

De deelnemersbijdrages zijn onlangs vastgesteld. Deze is zoals eerder gemeld vergelijkbaar met andere grote scoutingkampen in Nederland. Er is gekozen om leiding korting te geven op de deelnemersbijdrage, zodat zoveel mogelijk leiding mee kan. Voor medewerkers geldt ook een ander bedrag. De bijdrages zijn:

Voor scouts en explorers (9 dagen kamp)

• Deelnemers: € 259,-
  • Leiding: € 209,-
  • Medewerkers: € 169,-

Voor welpen (7 dagen kamp)

• Deelnemers: € 209,-
  • Leiding: € 169,-

Wat is wel en niet inbegrepen in de bijdrage?

In de bijdrage is inbegrepen o.a.:

• Eten en drinken.
  • Deelnemerspakket, bestaande uit in ieder geval een kampdas en naambandje.
  • Kampterreinvoorzieningen en een volledig programma-aanbod.

In de bijdrage is niet inbegrepen o.a.:

• Vervoer van en naar het kampterrein
  • Alle eigen voorzieningen om met de speltak te kamperen. De organisatie gaat er vanuit dat iedere speltak zelf zorgt voor tenten, kookgerei, etc.

Lees voor meer informatie ook de deelnemersvoorwaarden.

Waar is de Nationale Jamboree 2020?

De Nationale Jamboree 2020 vindt plaats op het Scoutinglandgoed Zeewolde.

Voor wie is de Nationale Jamboree 2020?

De Nationale Jamboree 2020 is een evenement dat voornamelijk voor scouts georganiseerd wordt. Er zijn daarnaast ook plekken beschikbaar voor welpen- en explorer speltakken die ook mee willen doen.

Welpen zijn dus ook welkom?

Jazeker! Voor de welpen zal er eigen subkamp worden gevormd en wordt een apart/aangepast programma aangeboden. Voor welpen duurt het kamp 2 dagen korter. Het kamp is voor welpen van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus. In totaal dus 7 dagen. Er zijn beperkt plekken beschikbaar voor welpen, dus meld je snel aan!

En hoe zit het met explorers?

Explorers zijn als speltak welkom, dus niet individueel. Wil je liever individueel op kamp? Dan is de Europese Jamboree 2020 vast iets voor jou!

Zijn water- of luchtscouts ook welkom?

Alle soorten scoutinggroepen zijn welkom. Zowel land-, water, als luchtgroepen. Iedereen doet mee met het reguliere programma.

Vragen over de inschrijving

Hoe kan ik mij inschrijven voor de Nationale Jamboree 2020?

Je kunt jouw groep/speltak hier inschrijven.

Kan ik mij individueel inschrijven voor de Nationale Jamboree 2020?

Nee, je schrijft je per groep in.

Vragen over het verblijf op de Nationale Jamboree 2020

Waar mogen we onze tenten neerzetten?

Het kampterrein van de Nationale Jamboree wordt opgedeeld in zogenaamde subkampen. evOp één van deze subkampen wordt een stuk terrein gereserveerd voor jouw groep. Bij aankomst wordt je door de subkampstaf begeleid naar het juiste subkamp. Er is alleen ruimte voor tenten. Het is niet mogelijk om met andere vormen van slaapvertrekken, zoals caravans of campers, op de Nationale Jamboree te verblijven.

Wat voor tenten mogen we meenemen?

Tijdens het evenement krijg je als groep ongeveer 11 m2 per deelnemer toegewezen. Hierbinnen is het voor groepen toegestaan om zelf meegebrachte tenten, in alle vormen en maten, op te zetten. Deze tenten moeten volgens de wet voldoen aan de algemeen geldende veiligheidsnormen. Het kan zijn dat de veiligheidsdiensten van de Nationale Jamboree hierop controleert en de tent afkeurt. Check daarom vooraf de laatste wetgeving om teleurstellingen te voorkomen

Moeten we zelf ons eten koken?

Ja, het is de bedoeling dat jullie zelf de maaltijden bereiden voor je eigen groep. Wij zorgen ervoor dat je per groep krijgt wat je daarvoor nodig hebt. De Nationale Jamboree zorgt voor alle maaltijden en tussendoortjes die nodig zijn tijdens het evenement. Als er op het evenemententerrein door externe partijen bereid eten verkocht wordt (bijvoorbeeld een snackkar) zal dit zelf betaald moeten worden.

Is er EHBO aanwezig op de Nationale Jamboree 2020?

Ja, er is voldoende EHBO aanwezig voor de meest voorkomende hulpverlening.

Wat zijn de kampregels?

Iedere groep is zelf verantwoordelijk voor en aanspreekbaar op het gedrag van haar leden en voor de rust, orde en netheid op het toegewezen eigen terrein. Tevens is iedere groep medeverantwoordelijk voor het gedrag op het subkamp en het gehele terrein, ook tijdens activiteiten die buiten het terrein en water van Nationale Jamboree 2020 plaats vinden. Lees ook de volledige kampregels.

Kunnen wij een boot of schip meenemen?

Wachtshepen kunnen we helaas niet toestaan op de Nationale Jamboree 2020. Op dit moment wordt nog gekeken of er wel plek is voor kleinere boten.

See you in 2020!

Engelse Info 1